Advies voor werkgevers

Loonregres

Is uw werknemer arbeidsongeschikt geraakt door een ongeval? Dit is niet alleen heel vervelend voor uw werknemer, maar ook voor u als werkgever. Als werkgever bent u namelijk verplicht loon tijdens ziekte door te betalen en u kunt te maken krijgen met extra re-integratiekosten (kosten van de arbodienst, omscholing van de werknemer, aanpassing van de werkplek etc.).

Indien het ongeval van uw werknemer is veroorzaakt door een derde (o.a. bij verkeersongevallen, medische fouten etc.) kunt u het nettoloon en andere kosten op deze derde partij (meestal een verzekeraar) verhalen. Dit heet loonregres.

U kunt ons kantoor inschakelen voor het verhalen van deze loonschade. In de meeste gevallen vergoedt de verzekeraar de kosten van rechtsbijstand, zodat het inschakelen van ons kantoor u niets kost.

Wij nemen u deze zorgen graag uit handen en een adequate loonregresregeling is gegarandeerd. Bovendien kunnen wij bekijken op welke wijze wij uw werknemer snel, zover als mogelijk, kunnen re-integreren. Neemt u vrijblijvend contact op, dan praten we verder…

Meer info:

Wat is loonregres?

Werkgevers hebben het recht om het (netto) doorbetaalde loon en de re-integratiekosten van haar werknemers te verhalen op een aansprakelijke partij. Dit heet loonregres.

Hoe werkt het?

Regelmatig maken veel werkgevers geen gebruik van hun regresrecht, omdat zij daarvan vaak niet op de hoogte zijn of omdat zij het verhalen van loonregres lastig vinden. Wij nemen u deze zorgen graag uit handen. Aan de hand van onder andere de loonstroken berekenen wij uw vordering, hierbij wordt onder andere rekening gehouden met de door u doorbetaalde vakantietoeslag, spaarloon, overuren, etc. Daarnaast zijn wij u behulpzaam bij het claimen van re-integratiekosten, zoals kosten in verband met de inschakeling van de arbodienst, omscholing van de werknemer, kosten voor het vervoeren van uw werknemer, aanpassingen op de werkplek, etc.

Waarom wij?

Het verhalen van een regresvordering is geen eenvoudige zaak. De aansprakelijkheid moet worden vastgesteld, de schaderegeling moet worden gestart, de vordering moet worden berekend en meestal zal medische informatie moeten worden opgevraagd. Een specialistische kennis is dus vereist. Wij weten dat u, als werkgever, niet zit te wachten op deze administratieve rompslomp. Van de Kraats Advocatuur neemt deze zorg graag uit handen.

Als extra service staan wij, indien gewenst, ook uw werknemer kosteloos bij met het verhalen van letselschade. De kans is namelijk groot dat uw werknemer naar aanleiding van het ongeval met soortgelijke zorgen (medische kosten, reiskosten, verlies aan arbeidsvermogen, re-integratiekosten etc.) kampt. Ook uw werknemer staan wij daarom graag bij.

Neem vrijblijvend contact op, wij helpen u graag verder.